Review till Isak Glans.

http://dl.dropbox.com/u/80047118/Review%20till%20Isak%20Glans.pdf

Lite kommentarer till Isaks text om användning av poddradio i undervisningen: https://www.box.com/s/3f9fdd44b578d79c1751

Annonser

2 thoughts on “Review till Isak Glans.

 1. Kommentar till Christoffer Mattsson
  Läsarens roll på bloggen

  Hej Christoffer!

  Jag tänkte börja prata lite om din layout och design på din essä. Jag tycker att du har gjort rätt i att ha rubrikerna i en annan färg, och vad det ser ut som, ett annat typsnitt på dessa än dina längre texter. I rubriker passar det sig att använda typsnitt som helt saknar seriffer, ett bra val av dig (Kohblanck, 2003, s.29). Du har valt att använda högskolan Västs logotyp i det övre vänstra hörnet. Jag tycker att det fungerar bra på dina sidor men kanske att du har valt att göra de lite för stora? Kanske det blir snyggare estetiskt att förminska logotypen litegrann så att den inte stjäl för mycket fokus från din text?

  Jag tycker att det ser ut som att du i dina längre texter har ett typsnitt med seriffer, vilket är att föredra när man ska läsa längre texter. Växlingen mellan tjocka grundstreck och tunna hårstreck gör att bokstävernas utformning gör det lättare för ögat att följa längre textrader. Det ger helt enkelt bra läsbarhet (Kohblanck, 2003, s. 28-29).

  Jag tycker att din tjänstebeskrivning är väldigt bra. Du tar upp relevanta saker för ditt ämne och har inte lagt till en massa information för att utöka din text. Mycket bra. En sak jag dock funderar över är dina två rubriker i tjänstebeskrivningen. Vad är en blogg och hur fungerar då bloggen i praktiken. I den sistnämnda tycker jag att din första mening ”Enligt Jonströmer (2006) kan en blogg liknas en dagbok på webben” mer passar in som första mening under rubriken ”vad är en blogg?” När jag kritiskt läser det första stycket känns det inte riktigt som att jag någon gång får ett konkret svar på frågan vad en blogg är för något. Det beskrivs mer hur man startar en blogg. Som sagt, du har bra information med i din tjänstebeskrivning men fundera på om du har rätt information vid rätt rubrik, så att det inte uppstår förvirring när man läser din text.

  Jag tycker att du genom din essä har ett bra antal referenser och du skriver ut dem i texten bra. Du har ett bra språk när du skriver och det är lätt att följa texterna. Det är lättläst, du har formulerat dig fint och det är bra styckeindelningar. Du vet när du ska sluta och börja på ett nytt stycke. Det gör det mycket lättare som läsare att hänga med i texten. För mycket text i en stor klump gör att det är lätt att tappa bort sig och känna sig disorienterad (Svenska 123, 2009).

  Kohblanck, Henriette (2003). Typografi, bild och grafisk design – papper och tryck. Stockholm. Bonniers utbildning.

  Svenska 123 (2009). Att dela in stycken [Elektronisk]. Tillgänglig: [2012-05-24].

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s