Del 3. Tjäna pengar på din blogg!

Har du kommit igång, har en väl uppdaterad blogg, du märker att trafiken till bloggen ökar. Ja, då kanske det faktiskt är dags att försöka få lite utdelning av pengar.

Johansson skriver på sin blogg TkJ (2007) hur man faktiskt kan tjäna en hacka genom lite olika alternativ. Han nämner också hur man inte behöver ha något företag registrerat eftersom de flesta kan betala ut ersättning som vanlig lön till dig. Företagen sköter alltså så din skatt betalas och meddelar detta till skatteverket. Automatiskt sköts det lagligt och korrekt. I detta inlägg tänkte jag ta upp några av dessa alternativ.

Vi börjar med det enligt Johansson snabbaste sättet:

Affiliateprogram

Affiliatenätverk fungerar som så att man får betalt genom att driva trafik till annonsörens hemsida. Detta sker genom att länka med annonser, textlänkar och så vidare. Det bästa är att man bloggar ifrån en egen domän. Egen domän kan lätt fås genom denna sida du läser på nu, WordPress. Detta kostar visserligen några hundralappar om året, men är väl investerade pengar om du har mycket trafik till din blogg.

Ett bra företag att registrera sig hos är Commission Junction (2012) där du lätt kan registrera dig och därefter ansöker man om affiliateprogram. Man väljer alltså själv vilken målgrupp man vänder sig mot för att ansöka om länkar. Som Johansson skriver på sin blogg TkJ (2009) hittar man en annons man vill använda sig av, man får en html-kod att lägga till sin sida och det är i rullning. På Commission Junction kan man sedan följa hur mycket annonsen genererar mm.

Detta är ett mycket bra verktyg om du är villig att marknadsföra dig.

Annonsnätverk

Är som det låter, man har annonser på sin sida och får betalt per annonsvisning, per klick eller ett fast pris för en viss tidsperiod.

Val av annonser bör du välja utifrån vad du skriver om på din sida. Som man beskriver på hemsidan Bloggpartner (2012) blir bloggaren ofta s.k. ”gräsrötter” inom sina områden. Vilket innebär att det är bloggaren som har stort inflytande i sina läsares val av konsumtion.

Inom denna kategori rekommenderar jag tailsweep, adoperator eller AdSense.

Skriv texter, få betalt

Johansson skriver hur man kan ge reklam i det redaktionella innehållet. Istället för att ha annonser får man här betalt för att skriva om annonsörens tjänster och sajter. Denna metod ska man vara väldigt aktsam med vid användning. Som Internetpengar (2012) skriver på sin sajt kan läsare känna sig lurade om det kommer fram att det bara är ett sätt för skribenten att tjäna pengar.

Det lönar sig att kika runt och hitta annonsörer som du trivs med. Jag ger er här lite olika alternativ:

Affiliateprogram:

Commision Junction

Tradedoubler

Adtraction

Annonsnätverk:

tailsweep

AdSense

Skriv texter, få betalt:

Blogvertiser

Referenser:

Johansson, Tommy K (2007-10-08). Tjäna pengar: Så blir du rik på att blogga. [Elektronsikt]. Tillgänglig: http://blogg.tkj.se/tjana-pengar-cj-com/. Hämtat: 2012-05-10

Commision Junction (2012) About us. [Elektronsikt]. Tillgänglig: http://se.cj.com/about/. Hämtat: 2012-05-10

Johansson, Tommy K (2009-02-12). Så börjar du tjäna pengar med commission Junction [Elektronsikt]. Tillgänglig: http://blogg.tkj.se/tjana-pengar-cj-com/. Hämtat: 2012-05-10

Bloggportalen (2012) Annonsörer. [Elektronisk]. Tillgänglig: http://bloggpartner.se/info/advertisers.html. Hämtat: 2012-05-11

Internetpengar (2012) Tjäna pengar på din blogg. [Elektronisk]. Tillgänglig: http://www.internetpengar.com/tjana-pengar-blogg/. Hämtat: 2012-05-11

Annonser

One thought on “Del 3. Tjäna pengar på din blogg!

  1. Ping: Kommentar tjänst III | DDB302MJ

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s