Kommentar till Kristoffer Alp

Intressant läsning om vad man bör tänka på när man skapar filmklipp på Youtube. Använder Youtube flitigt själv, men bara som tittare.
Det första du nämner om att Youtube har ett verktyg som skapar undertexter till talat språk var något helt nytt för mig, i alla fall på mediet Youtube. Dock använt mig av liknande funktion. Apple (2012) har en funktion kallad Siri. Siri fungerar som så att du kommunicerar med din mobiltelefon genom rösten. Liknande Youtubes funktion är då att man kan t ex skicka sms. För att det ska fungera måste man prata väldigt tydligt och är svårt att få till vid ett första försök. Ett klipp som läggs upp på Youtube blir ju då ett ”första försök”. Som du säger är det bättre att själv lägga ner tid till att skriva undertexten själv.

Dina tankar om annoteringar håller jag med dig om till fullo. Av egna erfarenheter är det bara ett störande moment i klippen. Bättre att då lägga exempelvis länkar mm som kommentarer till klippet. Klippet får utan annoteringar ett bättre flyt. Videoklippet bör i sig själv få ut budskapet man vill.

Augustsson (2010), skribent på SVD skriver om hur företaget IDC räknar med att vår digitala värld om tio år kommer att vara 44 gånger större än idag. Vilket vidare påpekar liksom du gör att taggningen av material är väldigt viktigt.

Bra text, med bra tankar kring vad som är viktigt att tänka på.

/Christoffer Mattsson

Apple (2012). [Elektronisk]. Tillgänglig: http://www.apple.com/iphone/features/siri.html. Hämtat: 2012-04-26.

Augustsson, Tomas (2010-12-06). [Elektronisk]. Tillgänglig: http://www.svd.se/naringsliv/innovation/datafloden-dranker-oss_5781261.svd. Hämtat: 2012-04-26.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s